Ons merk: de Belgische fabrikant, Verano zonnewering

Voor de regio Turnhout zijn wij erkend verdeler van Verano, het neusje van de zalm op het gebied van zonwering. Het merk zorgt met haar fantastische zonwering voor comfort en een fijne binnen- en buitenbeleving. Verano produceert en assembleert zonwering in eigen huis, in modern ingerichte productiehallen in België, Nederland en Duitsland. In samenspraak met ons maakt Verano je zonwering op maat en zorgen wij voor de vakkundige installatie.

Make this your moment Veranokopie
BE Njemee button voor website

Voordelen: optimaal beschermd en bijna-energieneutraal

Zonwering combineert eigenschappen zoals bescherming, beschutting, verlichting en verwarming. Op de plaatsen waar we de zonwering installeren blijft de temperatuur aangenaam er gaat niks boven een heerlijke koele kamer wanneer het buiten gloeiend heet is. Door een goede zonwering draag je bij tevens bij tot een bijna-energieneutrale woning of BEN.

Tijdens je bezoek aan onze showroom of onze opmeting bij je thuis geven we graag gericht advies voor de ideale zonnewering. Vadisol staat voor de meest complete totaalservice voor zonweringen en zonneschermen, al meer dan een halve eeuw lang. Onze kennis en service zijn groots, op maat van je behoeften.

Zonwering plaatsen?

Maak je afspraak voor een opmeting en vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen - zonwering

Zonnewering biedt een scala aan voordelen die zowel duurzaamheid als comfort omvatten. Het gebruik ervan draagt bij aan energiezuinige en comfortabele gebouwen, waarin zowel werken als wonen aangenamer wordt dankzij de geboden schaduw en bescherming tegen de zon. Bovendien creëren zonwerende oplossingen extra leefruimte en bevorderen ze een aangenaam binnenklimaat.

Naast het bieden van beschutting in tuinen en op terrassen, beschermen zonwerende producten mensen ook tegen schadelijke Uv-stralen. Bovendien dragen deze oplossingen bij aan de ambiance van een ruimte, ze zorgen voor lagere energiekosten door het verminderen van de behoefte aan koeling, en bieden ze de mogelijkheid om te genieten van lange zomeravonden en warme dagen in het voor- en najaar.

Onze zonwering omvat een breed scala aan oplossingen die aangepast zijn aan verschillende behoeften en omgevingen. Verano's collectie is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: gevel, tuin & terras en raamdecoratie, en omvat de volgende subcategorieën:

Buitenzonwering voor aan je gevel
 • Rolluiken
 • Screens
 • Uitvalschermen
 • Markiezen
 • Sectionaalpoorten
Buitenzonwering voor jouw tuin & terras
 • Zonneschermen en knikarmschermen
 • Pergola zonwering
 • Terrasoverkappingen
 • Lamellendaken
 • Schuifwanden
 • Verandazonwering
 • Windschermen
 • Horecazonwering
Binnenzonwering als decoratie voor je ramen
 • Aluminium & houten jaloezieën
 • Rolgordijnen
 • Plissés
 • Verticale lamellen
Daarnaast voldoen moderne zonwerende oplossingen aan diverse criteria en behoeften, zoals:
 • Extra privacy en comfortverhoging
 • Energiebesparing
 • Bescherming tegen schadelijke Uv-stralen
 • Optimale beschutting in tuinen en op terrassen
 • Flexibiliteit om meer of minder wind en zon toe te laten
 • Verbeterde sfeer voor gezelligheid met familie en vrienden
 • Betere nachtrust dankzij optimale omstandigheden in de slaapkamer
 • Vermindering van extreme weersomstandigheden
 • Vergroting van de leefruimte en regeling van de lichtinval
De verschillende soorten zonwering worden ook gekenmerkt door het gebruikte materiaal:
 • Dak: glas of polycarbonaat
 • Lamellen: aluminium
 • Schuif- en vaste wanden: hout, gehard glas of polycarbonaat
 • Knikarmen van zonneluifels: aluminium
 • Doek van screens, zonneschermen en zonneluifels: windvast en zonwerend
Bovendien bieden we ook rolluiken en screens met zonnepanelen aan, wat een vorm van zelfvoorzienende elektrische zonwering met afstandsbediening mogelijk maakt.

Bij Vadisol staat duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel. Daarom vervaardigen we onze zonwering van aluminium, een materiaal dat niet alleen zeer duurzaam is, maar ook bijna geen onderhoud vereist. Wil je weten hoe je de maximale levensduur kunt behalen? Neem dan zeker een kijkje bij onze tips voor schoonmaak en onderhoud. Houd er echter rekening mee dat het onderhoud enigszins kunnen verschillen afhankelijk van het type zonwering!

De prijzen van zonwerende producten variëren sterk. Zo is de aanschaf van screens niet te vergelijken met die van een lamellendak. De prijs kan sterk verschillen per type zonwering en product. Onze buitenzonwering vormt een investering voor je tuin, terras of jouw woning en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot een besparing op je energierekening doordat je minder hoeft te verwarmen of te koelen met de airconditioning. Dit kan resulteren in een maandelijkse daling van je energiekosten.

Wat maakt zonwering goed? Misschien is de betere vraag: wat maakt zonwering juist geschikt of zelfs de beste keuze? Deze vraag komt vaak terug en is cruciaal bij het kiezen van zonwering voor ramen, muren, tuinen of terrassen.

Zonwering kun je als goed beschouwen wanneer het product of type zonwering zo effectief en efficiënt mogelijk aan jouw behoeften voldoet. Aangezien behoeften sterk variëren, staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing op basis van jouw specifieke wensen. Vadisol biedt de meest uitgebreide collectie binnen- en buitenzonwering, waardoor we vrijwel in elke situatie aan jouw behoeften kunnen voldoen.

Binnenzonwering, zoals jaloezieën en gordijnen, is ontworpen om binnenruimtes te beschermen tegen overmatig licht. Aan de andere kant biedt buitenzonwering, zoals rolluiken en screens, bescherming aan de buitenkant van het gebouw. Er zijn verschillende soorten buitenzonwering, variërend van gevelzonwering tot oplossingen voor tuinen en terrassen. Een voorbeeld van vrijstaande zonwering is ons nieuwste product, het Belluno lamellendak, dat we volledig open in tuinen of op terrassen kunnen plaatsen.

Zeker weten! Het plaatsen van zonwering kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing, vooral door de behoefte aan airconditioning in warme maanden te verminderen. In de winter kunnen bijvoorbeeld rolluiken helpen om warmte beter binnen te houden, waardoor je minder hoeft te verwarmen. Dit betekent dat je meer comfort kunt ervaren met minder energieverbruik, waardoor je zowel in de zomer als in de winter kunt besparen op kosten voor verwarming of koeling.

Het onderhouden van zonwering is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in topconditie blijft en optimaal functioneert. Regelmatig schoonmaken en inspecteren zijn hierbij cruciaal. Het is echter belangrijk om te weten dat niet elk schoonmaakproduct geschikt is voor alle soorten zonwering. Ontdek meer in deze blogs:
Voor de meeste typen zonwering volstaat een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel.

Het functioneren van zonwering is vrij eenvoudig: het blokkeert zonnestralen en houdt zo de zonnewarmte buiten. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van speciale materialen die ofwel het licht van de zon absorberen of reflecteren, afhankelijk van het type zonwering.

Verduisterende zonwering is specifiek ontworpen om een ruimte volledig te verduisteren, terwijl zonwerende zonwering gericht is op het reguleren van de hoeveelheid licht en zonnewarmte die de ruimte binnenkomt. Deze twee types zonwering hebben dus verschillende functies. Een klassiek voorbeeld van verduisterende zonwering zijn traditionele rolluiken, of ze nu voorzet-, opbouw- of inbouwrolluiken zijn. Deze zijn met name geschikt voor ramen. Een voorbeeld van zonwerende zonwering is bijvoorbeeld een lamellen overkapping.

Zeker weten! Bij Vadisol bieden we alleen maatwerk zonwering aan. Hierdoor sluit het product perfect aan op de afmetingen en de stijl van jouw ramen, gevel, tuin of terras, en wordt het precies zoals jij het wilt. Aangezien de positie van de zon gedurende de dag en het hele jaar verandert, is het essentieel dat jouw zonwering hierop kan reageren. Zo kun je het hele jaar door genieten, ongeacht het seizoen.

Om jouw handmatige of elektrische zonwering winterklaar te maken, zijn er een paar belangrijke stappen die je kunt volgen. Hier zijn enkele suggesties om jouw buitenzonwering voor te bereiden op de koudere maanden:
 • Grondig reinigen: maak jouw zonwering grondig schoon om vuil en vuilophoping te verwijderen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel of zonwerend doek.
 • Controleer de zonwering op beschadigingen: inspecteer jouw zonwering op eventuele beschadigingen, zoals scheuren, barsten of losse onderdelen. Repareer indien nodig deze problemen om verdere schade te voorkomen.
 • Bescherm tegen extreem weer: bij voorspellingen van extreem weer, zoals harde wind, hevige regen of vorst, is het raadzaam om jouw zonwering te beschermen. Laat rolluiken of screens bijvoorbeeld naar beneden om schade aan het materiaal of de mechanismen te voorkomen.
 • Overweeg opslag: als jouw zonwering demontabel is of gemakkelijk kan worden opgeborgen, overweeg dan om het tijdens de wintermaanden op te bergen. Dit kan de levensduur van jouw zonwering verlengen door blootstelling aan de elementen te verminderen.
Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je jouw zonwering goed voorbereiden op de wintermaanden en ervoor zorgen dat het in topconditie blijft.

Het kiezen van de juiste kleur voor jouw zonwering kan een verschil maken in energie-efficiëntie. Over het algemeen hebben lichtere kleuren de neiging om minder warmte te absorberen en zijn daarom vaak energiezuiniger dan donkere kleuren.

Hier zijn enkele kleuren die bekend staan om hun energie-efficiëntie:
 • Lichtblauw: deze kleur heeft een verkoelend effect en weerkaatst een deel van het zonlicht, waardoor het minder warmte absorbeert.
 • Lichtgrijs: net als lichtblauw weerkaatst lichtgrijs het zonlicht en helpt het zonnewarmte te verminderen.
 • Wit: witte zonwering is zeer reflecterend en absorbeert weinig warmte, waardoor het een uitstekende keuze is voor energiezuinigheid.
 • Beige: deze neutrale kleur heeft vergelijkbare eigenschappen als wit en kan helpen bij het verminderen van warmteabsorptie.
Aan de andere kant hebben donkere kleuren, zoals zwart, donkergrijs en donkerblauw, de neiging om meer zonnewarmte te absorberen, waardoor ze minder energiezuinig zijn.

Hoewel de juiste keuze van kleur bij zonwering heel belangrijk is, zijn er ook andere factoren die de energie-efficiëntie van zonwering beïnvloeden, zoals het materiaal en de installatie. Het is dus altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij het kiezen van de juiste zonwering voor jouw behoeften.

Het naadloos integreren van zonwering in je interieurontwerp kan een verbluffend effect hebben op de algehele esthetiek van de ruimte. Hier zijn enkele strategieën om zonwering harmonieus te laten samensmelten met je interieur:

1. Kies passende materialen
 • Selecteer zonweringmaterialen die qua textuur en uitstraling overeenkomen met andere elementen in de kamer. Bijvoorbeeld, als je interieur voornamelijk bestaat uit natuurlijke houtaccenten, overweeg dan zonwering met houten lamellen voor een naadloze integratie.
2. Harmoniseer met kleurenschema's
 • Kies kleuren voor je zonwering die harmoniëren met het kleurenpalet van de kamer. Overweeg om tinten te selecteren die aanvullen of contrasteren met de wanden, meubels en decoratieve accenten voor een gebalanceerde uitstraling.
3. Streef naar consistentie
 • Houd bij het selecteren van zonweringontwerpen rekening met de algehele stijl van de kamer. Of het nu gaat om moderne, minimalistische tinten of traditionele, klassieke jaloezieën, kies een ontwerp dat consistent is met de esthetiek van de ruimte.
4. Optimaliseer functionaliteit
 • Naast esthetiek is functionaliteit ook van cruciaal belang. Kies zonwering die voldoet aan de specifieke behoeften van de ruimte, zoals lichtregulering, privacy en isolatie, terwijl het ook bijdraagt aan de algehele uitstraling.
Door zorgvuldig rekening te houden met deze aspecten, kun je zonwering naadloos integreren in je interieurontwerp en tegelijkertijd zorgen voor een visueel aantrekkelijke en functionele leefruimte.

De zonweringindustrie staat niet stil, en de nieuwste trends zijn een opwindende mix van technologische innovaties en stijlvolle ontwerpen. Hier zijn enkele opmerkelijke trends die momenteel de boventoon voeren:

1. Geautomatiseerde systemen
 • Elektrische zonwering integreren we steeds vaker met geautomatiseerde systemen, waardoor gebruikers gemakkelijk de controle hebben over hun zonwering via handzenders of smartphone-applicaties. Dit biedt ultiem gemak en comfort.
2. Slimme integraties
 • Slimme technologieën spelen een belangrijke rol in moderne zonwering, waardoor het mogelijk is om elektrische zonwering te integreren met slimme thuisnetwerken. Hierdoor kunnen gebruikers hun zonwering bedienen en programmeren op basis van weersvoorspellingen en persoonlijke voorkeuren.
3. Duurzame materialen
 • Milieubewuste consumenten kiezen steeds vaker voor zonweringsoplossingen die zijn vervaardigd uit duurzame materialen, zoals gerecyclede kunststoffen en energiezuinige stoffen. Deze materialen verminderen niet alleen de ecologische voetafdruk, maar bieden ook langdurige prestaties.
4. Moderne ontwerpen
Zonwering evolueert naar moderne ontwerpen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Strakke lijnen, minimalistische vormen en hoogwaardige afwerkingen zijn kenmerkend voor de hedendaagse zonwering.

Met de opkomst van innovatieve producten zoals de Tumba verandazonwering en het Belluno lamellendak, die beiden erkend zijn met prestigieuze designprijzen, is het duidelijk dat de toekomst van zonwering opwindend en veelbelovend is.

Wanneer het gaat om grote ramen, is het essentieel om zonwering te kiezen die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam. Hier zijn enkele aanbevolen opties:

1. Screens
 • Screens zijn uitstekend geschikt voor grote ramen vanwege hun brede constructie en moderne uitstraling. Ze bieden effectieve bescherming tegen zonlicht en warmte terwijl ze toch een goed zicht naar buiten behouden. Daarnaast zijn screens duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor grote raampartijen.
2. Markiezen
 • Markiezen zijn klassieke zonweringen die perfect zijn voor grote ramen vanwege hun brede luifelconstructie. Ze bieden uitstekende bescherming tegen direct zonlicht en voegen tegelijkertijd een vleugje elegantie toe aan de buitenkant van het gebouw. Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze perfect kunnen worden afgestemd op de architectuur van het gebouw.
3. Zonneluifels
 • Zonneluifels zijn veelzijdige zonweringsoplossingen die ideaal zijn voor grote ramen, vooral op plaatsen waar flexibiliteit vereist is. Ze kunnen handmatig of elektrisch worden bediend en bieden uitstekende bescherming tegen zonlicht en warmte. Zonneluifels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende architectonische ontwerpen.
Met deze aanbevolen zonweringsoplossingen kun je grote ramen effectief beschermen tegen zonlicht, de lichtinval en de warmte, terwijl je tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling aan je huis geeft.

Tegenwoordig zien we inderdaad een sterke trend naar elektrische zonweringssystemen, maar handbediende opties zijn nog steeds beschikbaar en populair. Bij ons kun je nog steeds handbediende zonwering vinden naast de meer geavanceerde elektrische varianten.

Handbediende zonwering
 • Handbediende zonneschermen en rolluiken zijn beschikbaar als betaalbare alternatieven. Ze bieden een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing, vooral voor mensen die de voorkeur geven aan traditionele bedieningssystemen of voor wie budget belangrijk is.
Elektrische zonwering
 • Elektrische zonwering biedt ongekend gemak en comfort. Met elektrische rolluiken of screens kun je jouw zonwering bedienen vanaf elke gewenste locatie. Dit kan via een afstandsbediening, handzender, muurschakelaar of zelfs via een smartphone-applicatie, waardoor je maximale controle hebt over jouw zonwering, zelfs wanneer je niet thuis bent.
Het aanbieden van zowel handbediende als elektrische zonwering stelt ons in staat om aan de diverse behoeften en voorkeuren van onze klanten te voldoen. Of je nu op zoek bent naar eenvoud of geavanceerde technologie, wij hebben de juiste oplossing voor jouw zonweringbehoeften.

Zeker! Bij Vadisol bieden we verschillende uitbreidingsmogelijkheden voor onze producten (zonwering), afhankelijk van het type zonwering dat je hebt. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden voor het uitbreiden van bijvoorbeeld een lamellendak:

1. Screens
 • Je kunt jouw lamellendak later nog uitbreiden met screens om extra bescherming te bieden tegen de zon, wind en insecten. Dit zorgt voor een comfortabele en afgeschermde buitenruimte, zelfs bij wisselende weersomstandigheden.
2. Heaters
 • Met de toevoeging van een of meerdere heaters kun je jouw buitenruimte ook op koelere dagen en avonden comfortabel en gezellig houden. Zo geniet je het hele jaar door van jouw lamellendak, zelfs tijdens koudere seizoenen.
3. LED-strips
 • Voor extra sfeer en verlichting kun je LED-strips toevoegen aan jouw lamellendak. Hiermee creëer je een gezellige ambiance en kun je ook 's avonds optimaal genieten van jouw buitenruimte.
4. Windschermen
 • Om extra beschutting te bieden tegen wind en om meer privacy te creëren, kun je jouw lamellendak uitbreiden met windschermen. Dit maakt jouw buitenruimte veelzijdiger en comfortabeler, waardoor je er optimaal van kunt genieten.
Of je nu extra bescherming tegen de elementen wilt, meer comfort wilt creëren of gewoon de functionaliteit van jouw lamellendak wilt uitbreiden, bij Verano hebben we verschillende opties om met onze zonwering aan jouw wensen te voldoen.