Zonwering beschermt op 3 manieren

Al zit je buiten onder een terrasoverkapping of zonnescherm, of schijnt het dagelijkse zonlicht naar binnen, je hebt altijd profijt van zonwering. Overal waar de zon schijnt, kun je jezelf beschermen met binnenzonwering en/of buitenzonwering. Hoe je persoonlijke woonomstandigheden ook zijn, er is voor iedere situatie wel een geschikte oplossing te bedenken. Onze zonwering beschermt op drie manieren:

  • fel licht
  • warmte
  • schadelijke Uv-straling van het zonlicht

Zonwering tegen de warmte

​Zodra de zon vrij spel heeft, kan het zowel binnenshuis als buiten op je terras behoorlijk warm worden. Plaats je zonwering, dan daalt de temperatuur aanzienlijk. Buitenzonwering zoals zonneschermen, lamellendaken, verandazonwering en pergolazonwering zorgen ervoor dat jij, je familie en vrienden de tijd buiten een stuk aangenamer door zullen brengen. Op die manier kan je ook genieten van de zomer en moet je niet naar binnen vluchten. Want geef toe, de buitenlucht doet een mens gewoon goed. Ook binnenshuis blijft het aangenaam fris wanneer je gebruik maakt van zonwering. Naast onze knikarmschermen kun je ook denken aan screens en rolluiken om de zon buiten de deur te houden.

Zonwering tegen fel licht

Een ander voordeel van zonwering, is dat het je ook beschermt tegen het felle licht. Als de zon hinderlijk naar binnen schijnt, word je vaak verblind. Ook heb je slecht zicht op het scherm van bijvoorbeeld je smartphone, computer of televisie. Hier bieden onze ritsscreens, die onze plaatsers aan de buitenzijde van je gevel monteren, dé oplossing. Het zonlicht kun je zo op een mooie en aangename manier filteren. Wist je trouwens dat je nog makkelijk naar buiten kan kijken, terwijl de inkijk naar binnen wordt beperkt? Toch liever volledige privacy? Kies dan voor een screen met verduisterend doek.

Ook zonneschermen houden binnenshuis het felle licht van de zon buiten. Let wel zodra de zon laag staat en ook via de zijkanten van het zonnescherm kan het zonlicht alsnog naar binnendringen.
Binnenzonwering helpt ook, maar naast het feit dat het geen licht laat doordringen, houdt het echter minder goed de warmte buiten de deur dan screens.

Rolluiken zijn dan 's zomers weer de ideale oplossing voor slaapkamers. Het verduisterende effect zorgt in de zomer, wanneer het vroeg licht wordt en in de avond pas laat donker, voor een goede nachtrust. Een rolluik maakt je huis bovendien minder gevoelig voor inbraak is en ook een uitkomst vormt voor degenen die overdag moeten slapen. Rolluiken houden uiteraard ook het licht van de zon gedeeltelijk of compleet tegen. Rolluiken houden je huis in de zomer heerlijk koel en in de winter koelt het juist minder snel af als je ze ’s nachts dicht doet.

Zonwering beschermt tegen schadelijke Uv-straling

Vooral een zonnescherm, pergolazonwering, lamellendak en verandazonwering van Verano beschermen je tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Het sterke hightech polyester doek en de lamellen zorgen er namelijk voor dat je huid beschermd blijft, maar vergeet je zeker niet nog extra in te smeren met zonnecrème, want we zien er graag allemaal goed uit toch? Zo kan ook jij veel meer tijd op je terras doorbrengen.

Wil je meer weten over onze zonwering? Download dan onze brochures over zonneschermen, ritsscreens, pergolazonwering of verandazonwering! Of kom langs in onze toonzaal voor meer informatie!